Vodder

Manuele lymfedrainage ad modum Vodder is een zachte massagevorm gericht op het stimuleren van het lymfestelsel.

Het menselijk lichaam bestaat voor 2/3 uit vocht. Dit vocht bevindt zich in en rondom alle lichaamscellen, bloedbanen, lymfbanen en de hersenbanen. Zeer veel processen verlopen via dit lichaamsvocht; onder meer het vervoer van zenuwprikkels, hormonen of schadelijke stoffen en het uitwisselen van stoffen of van gassen.
Deze processen via het lichaamsvocht noemen we de waterhuishouding. Het lichaam is in een optimaal evenwicht als de waterhuishouding in een optimaal evenwicht is.

Lymfedrainage bevordert de vochtdoorstroming doorheen het lymfestelsel, heft stagnaties (oedeem) op, verhoogt de immuniteit (weerstand), verlaagt stress en optimaliseert het hormonale stelsel.

Lymfedrainage is aangewezen bij:

– Oedemen of zwellingen na ongeval, operatie, borstamputatie of ten gevolge van circulatiestoornissen.
– Okseluitruiming bij borstcarcinoom.
– Lymfoedeem thv de arm na radiotherapie.
– Vermoeide benen.
– Orgaanklachten: bijv. lever, nieren, darmen, milt.
– Migraine.
– Verstuikingen.
– Bloeduitstortingen.
– Klachten als gevolg van stress, bijv. slapeloosheid, concentratieverlies, constipatie, diarree, hoofdpijn, vruchtbaarheidproblemen.

Lymfdrainage is dus een normale, natuurlijke functie in ons lichaam, die echter bemoeilijkt kan worden door congenitale (aangeboren) problematiek, maar ook als gevolg van een ongeval, ziekte of stress. In dit geval kan de manuele lymfdrainage de aan/afvoer van de lymfe optimaliseren.

Drainage ad Modum Vodder

20160420_205016